Турският президент Реджеп Ердоган преговаря днес три часа в Сочи с

...
Турският президент Реджеп Ердоган преговаря днес три часа в Сочи с
Коментари Харесай

Путин отказа на Ердоган нова сделка за украинското зърно

Турският президент Реджеп Ердоган преговаря днес три часа в Сочи с съветския президент Владимир Путин и си потегли, без да реализира основната си цел - договорка за възобновяване на износа на украинско зърно през Черно море.

„ Обсъдихме възобновяване на зърнената договорка в Черно море. Вярвам, че скоро ще бъде взето решение във връзка с зърнената самодейност “, уточни Ердоган. „ Искаме да изпращаме зърно на бедните страни, обсъдихме го с Путин. Турция ще направи каквото е нужно, с цел да изпраща зърно на бедните страни, договорихме се за това “. По думите му Украйна би трябвало да смекчи позицията си по отношение на Русия по отношение на зърнената договорка.

На взаимната конференция Путин обаче уточни западните страни, а не Украйна като спънка за възобновяване на зърнените доставки.  Путин изясни, че Русия е била принудена да се отдръпна от договорката заради неналичието на взаимност към изискванията за експорт на съветско зърно. Той имаше поради западните наказания, които пречат за свободни разплащания. Затова пък увери, че Русия е покрай съглашение за безвъзмездни доставки на свое зърно за Африка, които могат да стартират до две-три седмици. Той уточни, че цените на зърното падат и няма недостиг на храни по света.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР